Uppdaterad 24 december 07:46

24 december 06:43, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser. Presstalesperson under julafton är Stefan Gustafsson. GOD JUL!

Kl 22.39 Trollhättan, brand
Vittnen larmar polis sedan man sett en grupp ungdomar, mellan 5-6 killar vid Lantmannavägen. Det har hörts smällar och möjligen så bar någon på en dunk av något slag. Det har även varit mopeder på plats. Någonting brinner på platsen. När polisen och räddningstjänsten kommer fram så brinner en bil. Det har även tagit sig i ett närliggande garage, taket har börjat brinna. Ett ungdomsgäng observeras på plats men ingen kan peka ut någon gärningsman. Branden släcks. Polisen upprättar anmälan om mordbrand. En bensindunk hittas på platsen som beslagtogs. Ingen gripen.

Kl 23.52 Hjo, rattfylleri mm
En polispatrull larmar om att de försöker stoppa en personbil i södra Hjo. Färden går mot Karlsborg, patrullen lyckas dock ganska snabbt få stopp på personbilen. Två personer i bilen, en kvinna och en man. Det är mannen som kör och kvinna visar sig vara efterlyst. Kvinnan körs till häktet i Mariestad medan mannen körs till polisstationen för provtagning. Mannen misstänkt för rattfylleri samt grov olovlig körning.

Kl 01.25 Göteborg, grov misshandel
Polis larmas till en lägenhet vid Lådämnesgatan. Det har varit bråk i lägenheten. När polisen kommer fram så finner man två män, troligen utanför lägenheten. En av dessa är relativt svårt skadad. Han har bl a skador på huvudet och ansiktet. Båda är berusade. Ambulans tillkallas. Den skadade mannen körs till sjukhus, oklart skadeläge. Den andra mannen grips misstänkt för grov misshandel.

Kl 03.30 Alingsås, trafikolycka orsakad av bäver
Polis larmas till E20, Alingsås. En lastbil har kört rakt in i ett träd som oförklarligt legat över vägen i höjd med Bälinge. Räddningstjänsten är på plats och de konstaterar snabbt att ett flertal träd på platsen blivit fällda av bäver, ett av dessa har fallit över vägen och orsakat olyckan. Som tur är så skadas varken lastbilen eller föraren vid olyckan.    

   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen