25 december 07:20, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.22 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, fem har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och ingen har fått följa med för provtagning/förhör.

01.53 polisen fick samtal om en bil som körde mot färdriktningen i Vallarondellen i Linköping. Polisen åkte till området och letade efter den aktuella bilen. I stadsdelen Ryd anträffades en bilist som misstänks vara den som polisen fick samtal om. När föraren kontrollerades blåste han positivt i polisens sållningsinstrument. En man i 45-årsåldern fick följa med till polisstationen för provtagning och förhör, misstänkt för rattfylleri. Polisen omhändertogs mannens bilnycklar för att förhindra fortsatt körning.

02.25 trafikolycka i korsningen Gillbergagatan - Norra Oskarsgatan i Linköping där två bilister hade krockat. Ingen av de inblandade behövde åka ambulans från olycksplatsen. En av förarna bötfälldes direkt på platsen för att en ha iakttagit väjningsplikt.

04.04 väktare hade upptäckt ett inbrott på ett företag i Skänninge. Någon ska ha tagit sig över ett staket in på området och där krossat ett fönster varefter två bärbara datorer har stulits. Polisen åkte till platsen, påbörjade en utredning om stöld genom inbrott och därefter genomfördes en brottsplatsundersökning. Det finns ingen misstänkt.

04.37 samtal till polisen om att några personer klottrade på S:t Persgatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och efter en stund anträffades två misstänkta personer, en kvinna och en man i 20-årsåldern. Polisen påbörjade en utredning om skadegörelse och de båda förhördes som misstänkta för skadegörelse.

05.48 en polispatrull stoppade en bilist som körde på E22 utanför Norrköping. Vid kontrollen uppstod misstanke om olovlig körning på föraren, en man i  20-årsåldern. Polisen tog bilen i beslag för att den eventuellt ska förklaras förverkad av åklagare.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Med förhoppning om en god fortsättning på julen!

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen