25 december 06:55, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under juldagen är Stefan Gustafsson. God fortsättning!

Kl 22.07 Herrljunga, inbrottstöld
Polisen kontaktas angående ett inbrott i en fastighet vid Hudene. Inbrottet har inträffat mellan kl 17-00-22.00. Polis åker till platsen. Det visar sig att gärningsmännen tagit med sig ett helt vapenskåp. Skåpet innehöll dock inga vapen utan möjligen endast några passhandlingar. Ingen är för närvarande gripen i ärendet.

Kl 02.00 Borås, grov skadegörelse
Två personer fångas på bild av en bevakningskamera då de klottrar på ett tåg vid Surbrunnsgatan. Polis larmas till platsen. Polispatrullen delar upp sig och kan därför ringa in en av de som utför skadegörelsen. Polisen kan gripa en man på bar gärning strax efter det att han själv dels sprayat och sedan fotograferat sitt verk. Den gripne är medborgare i Australien. Gärningsman nr 2 lyckas fly från platsen. Den gripne är nu misstänkt för grov skadegörelse.

Kl 03.34 Partille, Skadegörelse genom brand
Räddningstjänst och polis kallas till Oluff Nilssons väg där en bil ska brinna, det talas även om någon typ av explosion. Något senare kommer det in vittnesuppgifter om att man sett minst två personer, troligen fler springa från platsen före det att branden startat. Polisen sänder fler enheter för att söka i närområdet om man försöker även stoppa minst en moped men misslyckas. Polisen söker även med hund. Flera ungdomar kontrolleras men ingen grips.

När det gäller den aktuella bilen så släcks branden. Uppenbart så har någon krossat en ruta och troligen hällt in brännbar vätska och tänt på. Anmälan om skadegörelse genom brand upprättas.

      

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen