25 december 19:13, Våld/hot mot tjänsteman, Stockholms län

Samtal om ungdomar som skjuter fyrverkerier mot förbipasserande i Skarpnäck.

Flera personer har under kvällen ringt till Ledningscentralen och sagt att flertalet ungdomar i Skarpnäck avfyrat fyrverkerier mot allmänheten.

Då polis kom till området fick en patrull smällare kastade mot sig. Polis har kontrollerat och avvisat ett antal personer från platsen samt tagit obriserade fyrverkerier i beslag. Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon ska ha skadats fysiskt. 

En förundersöking med den troliga rubriceringen försök till våld mot tjänsteman kommer att upprättas och en minderårig person kommer att rapporteras för detta brott.

Fakta: Fyrverkerier som riktas mot personer
Om fyrverkerier riktas mot någon person/personer och träffar kan det bli frågan om brottsrubriceringen grov misshandel. Är det blåljuspersonal det siktas emot blir brottsrubriceringen försök till våld mot tjänsteman eller våld mot tjänsteman.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen