26 december 03:33, Våldtäkt, försök, Gävle

En kvinna som fick följe med en okänd man på Södra Kungsvägen blev utsatt för ett våldtäktsförsök i höjd med bensinmacken Ingo

Kvinnan hade varit på restaurang och skulle gå mot hemmet när hon fick ofrivilligt sällskap av för henne en okänd man.

Efter en promenad tillsammans slet plötsligt mannen ned kvinnan på marken och slet i kvinnans kläder. Förundersökningsledare vid polisen har bedömt brottet som ett försök till våldtäkt.

Försöket avbröt tack vare att en person såg vad som hände och hörde målsägarens rop på hjälp. Vittnet skrek till mannen att sluta och då sprang mannen från platsen.

Gärningsmannen och målsägaren gick längs Södra Kungsgatan från Elon till Södra Kungsvägen i höjd med Ingo när brottet skedde.   

Polisen söker fler vittnen till händelsen på Södra Kungsvägen. Har man gjort iakttagelser av gärningsmannen och målsägaren innan brottet skedde eller när gärningsmannen genomför angreppet mot målsägaren kontaktar man polisen på telefon 114 14 eller mailar till polisen.

Polisen har ett signalement på gärningsmannen men önskar få in fler vittnesuppgifter. Polisen kommer inte att lämna ut några signalementsuppgifter på mannen då man inte vill påverka ev. andra vittnen i utredningen.

Mailadress till polisen

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen