26 december 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg

18.01 Mölndal. Brand i villa.
Larm inkommer att det brinner i en villa på Torgilsgatan varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Branden släcks efter en stund och det är oklart i skrivande stund vad som orsakat själva branden, polis skriver en anmälan. Ingen har kommit till fysisk skada

18.46 Åmål, trafikolycka.
En person till fots blir påkörd i närheten av Hammarsgatan/ Vänersborgsvägen av en bil varför polis samt ambulans tillkallas. Den påkörda personen körs med ambulans till sjukhus med smärtor i höften samt en arm. Bilisten kan misstänkas för vårdslöshet i trafik.

23.17 Mölndal, mordbrand.
En pizzeria på Jungfruplatsen brinner enligt vittne som ringer in till polisen. Patrullen kan konstatera att det brunnit på utsidan av dörren till pizzerian. En ruta till lokalen är krossad och troligen har någon därigenom hällt in någon form av brännbar vätska och sedan tänt på. Branden hann inte ta sig ordentligt då man var på plats i ett tidigt skede. En anmälan om mordbrand har skrivits.

04.38 Partille, skadegörelse genom brand.
Larm inkommer att det brinner i flera bilar på Oluff Nilssons väg varför polis samt räddningstjänst kallas dit. Branden släcks och det är oklart hur det hela har börjat. Man kan konstatera att det rör sig om tre bilar som skadats i samband med branden.

05.05 Stenungsund, trafikolycka.
En personbil kör in i sidoräcket av E6:an strax efter Jörlandamotet i södergående riktning. Personen som körde bilen lämnar platsen till fots. Polis samt räddningstjänst till platsen som röjer undan delar av bilen samt försöker få den ur körbanan. Det råder totalstopp på platsen då personbilen står mycket illa till. Föraren av bilen har sprungit från platsen varför en hundpatrull påbörjar spårning efter personen. Efter tips från allmänheten påträffas föraren som får följa med till polisstationen då han blåst positivt samt får redogöra för det inträffade.

I samband med räddningsarbetet på platsen kör en bil in i Räddningstjänstens tankbil som finns på platsen. Föraren av bilen får åka med ambulansen för kontroll. En anmälan om vårdslöshet i trafik skrivs i samband med den senare krocken.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen