Uppdaterad 26 december 10:13

26 december 07:42, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07-05 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 70-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, 26 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och 7 personer har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.55 SOS-larm om trafikolycka på länsväg 127 strax öster om Sävsjö. Två bilar ska ha krockat och fem personer ska ha drabbats. Fyra personer i den ena bilen och en person i den andra. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att det rör sig om en mycket kraftig frontalkrock mellan de två bilarna vilket också har lett till mycket allvarliga peronskador. Polisen har tagit båda bilarna i beslag för en teknisk undersökning i den utredning av olyckan som är påbörjad. Brottsrubriceringen är vårdslöshet i trafik. Polisen arbeter efter olyckan med att söka anhöriga.

Uppdatering 09.50 polisen har nu nått de anhöriga till de drabbade. Tre män, en i 50-årsåldern och två i 20-årsåldern avled på olycksplatsen. Två passagerare, en flicka och en pojke i övre tonåren fick för polisen oklara skador och fördes till sjukhus med ambulans. De drabbade är hemmahörande i Jönköpings och Östergötlands län.

02.28 polisen kallades till en hamburgerrestaurang i Vetlanda med anledning av bråk. Det visade sig vara gäster på restaurangen som bråkat. Polisen påbörjade en utredning om misshandel och olaga hot men det är mycket oklart vad som hänt.

02.30 en polispatrull fick uppgifter om att en person skulle ha skadats mindre allvarligt vid en misshandel vid Juneporten i Jönköping. Den drabbade, man i 25-årsåldern verkar ha fått en mindre skada som kan vara förorsakad av ett vasst föremål varför polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel. Den drabbade skjutsades till sjukhus av polisen. Det finns ingen misstänkt.

Utöver de ovan angivna händelserna har polisen hanterat ett antal bråk med berusade/påverkade person i krogmiljö på olika ställen i länet.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen