Uppdaterad 01 januari 10:01

26 december 17:28, Försvunnen person, Landskrona

Polisen önskar allmänhetens hjälp med att hitta en försvunnen person i Landskrona.

Under julaftons kväll försvann en kvinna i Landskrona. Senaste observationen av kvinnan är vid Skeppsbron, kajen där båtarna till Ven lägger till.

Kvinnan är 160-165 cm lång och har långt, mörkt hår. Vid försvinnandet var hon klädd i grå stickad tröja och svarta jeans med hål i ena benet.

Kvinnan var innan försvinnandet i sällskap med en man.

Polisen är intresserad av alla gjorda iakttagelser vid platsen och i omgivningarna på julafton (24/12) vid 22-tiden till natten mellan julafton och juldagen (25/12).

Alla tips tas tacksamt emot via Polisens växel på telefonnummer 114 14. Berätta att tipset gäller en försvunnen person i Landskrona.

Uppdatering kl. 17.58: Kvinnan är 43 år gammal.

Uppdatering kl. 10.43 27/12 Omständigheter har framkommit om försvinnandet gör att vi nu misstänker att brott kan vara begånget. Rubriceringen är för närvarande människorov, men kan komma att ändras under utredningens gång. Vi har ingen misstänkt eller frihetsberövad för närvarande.

Under dagen kommer kustbevakningen dyka i området kring där kvinnan senast sågs.

Vi arbetar med informationsinhätmning som innefattar förhör med eventuella vittnen. Har du sett kvinnan under kvällen den 24/12 eller därefter? Hör av dig till oss på telefonnummer 114 14. Din iakttagelse kan vara av stor vikt för att finna kvinnan.

Det går även bra att lämna sitt tips via nedan tipsformulär.

Uppdatering kl. 14.05 28/12 Sökandet efter kvinnan fortsätter. En del beslag har gjorts, bland annat kvinnans mobiltelefon. Den kommer genomgå en grundlig analys för att säkra eventuell information som kan vara viktig i utredningen.

Idag fortsätter dykare från kustbevakningen att söka av vattnet intill den plats kvinnan sist var sedd. Vi använder oss även utav UAS (Unmanned Aerial System), det som kallas för drönare. Detta för att få en övergripande bild av platsen från ovan.

Uppdatering kl. 17.50: Kustbevakningen har avslutat dagens dykningar, inga fynd är gjorda. Det är just nu oklart om dykningarna ska fortsätta. Beslut fattas av ärendets förundersökningsledare efter dialog med Kustbevakningen.

Kvinnan är fortsatt försvunnen och Polisen har just nu inga nya spår efter henne.

Uppdatering kl. 21.41: Kustbevakningen har bistått Polisen med eftersök i vattnet från ytan med hjälp av tekniska hjälpmedel och under ytan med hjälp av dykare. Arbetet påbörjades 25 december, då kvinnan anmäldes försvunnen, med eftersök från ytan och fortsatte 26-28 december med dykningar. Avsökt område är sträckan längs med kajen utanför Skeppsbron och 40-50 meter ut i havet samt ett område i Nyhamnen. Sökarbetet har inte resulterat i något fynd.

Polisen har använt sig av UAS/drönare för att från luften söka i vattnet och på land, ett stort område är avsökt utan resultat.

Ärendets förundersökningsledare har tagit beslut om att dykningarna ska avslutas och inga fler dykningar kommer att ske på ovan angivna platser.

Skeppsbron och närområdet samt olika utrymmen i området har kontrollerats av polis med hjälp av hund 25 december utan resultat.

Polisen önskar även fortsättningsvis ta del av alla iakttagelser som kan vara intressanta i ärendet och välkomnar alla tips. Kontakta Polisens växel på telefonnummer 114 14 och berätta att du vill lämna ett tips angående försvunnen kvinna i Landskrona.

Uppdatering 09.54 1/1 Utredningsarbetet fortgår, kvinnan är inte anträffad. Ingen person är gripen eller misstänkt i ärendet.

För närvarande arbetar vi med att hålla vittnesförhör, följa upp inkomna tips samt analysera beslag. IT-analysen utav kvinnans mobiltelefon pågår fortsatt och väntas ta tid.   

Det finns ett flertal planerade utredningsåtgärder som vi inte kan gå närmre in på med hänsyn till rådande förundersökningssekretess. För närvarande finns inget mer att kommunicera i utredningen.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen