27 december 05:58, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Jenny Widén.

17.48 Göteborg, rån
I Rannebergen har en man i 60-årsåldern blivit rånad av tre män vid Fjällkåpans hållplats. De har hotat honom med tapetknivar och även skurit sönder hans jacka. De tog hans plånbok samt hans guldklocka innan de försvann från platsen. Mannen klarade sig oskadd men var rejält skärrad av händelsen. Ingen gripen.

23.53 Göteborg, brand
Räddningstjänst och polis larmas till Solstrålegatan där det är röklukt i ett flerfamiljshus. På plats kan man konstatera att det brinner i källaren men räddningstjänsten kan snabbt släcka. Inga personer har kommit till skada och det är oklart hur branden startat. Polisen skriver en anmälan om mordbrand.

03.41 Göteborg, inbrott
Vittnen ser hur någon slår sönder en ruta till en restaurang på Masthuggstorget. En person tar sig in i restaurangen och eventuellt står någon utanför och håller vakt. Polisen får signalement och i vilken riktning de försvinner från platsen och efter en stund kontrolleras en man som stämmer in på den som varit inne på restaurangen. Han bär med sig en väska full med öl som troligen kommer från restaurangen. Mannen, som är i 30-årsåldern, grips och körs till polisstationen för vidare utredning. Han misstänks även för innehav av narkotika samt brott mot knivlagen.

04.22 Vänersborg, rattfylleri
I Onsjö stoppas en bilist för kontroll. Förare är en kvinna i 18-årsåldern, som blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Hon tas med för vidare provtagning på polisstationen och rapporteras för rattfylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen