27 december 07:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:19 Rattfylleri, Boden
En patrull stoppar och kontrollerar en personbil i Sanden. I fordonet befinner sig fyra personer. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och förhör. I bilen hittas misstänkt narkotika samt en kniv. Föraren misstänks för drograttfylleri, brott mot knivlagen, narkotikabrott, innehav samt ringa narkotikabrott, eget bruk. Anmälan gällande detta upprättas. Även de tre passagerarna misstänks för narkotikabrott, innehav, samt brott mot knivlagen.

01:10 Narkotikabrott, Luleå
En patrull kontrollerade en person, en man i 20-årsåldern, som satt i en bil i Skurholmen. Misstanke uppstod om att mannen var påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och förhör. Bilnycklarna omhändertas med syfte att förhindra brott och körkortet omhändertas. En anmälan gällande misstänkt drograttfylleri samt narkotikabrott eget bruk och innehav upprättas.

01:18 Skadegörelse, Luleå
Polis kallas till en adress i Svartöstaden på grund av att en person har slagit sönder ett fönster på en fastighet. När patrullen kommer till aktuell adress är ingen misstänkt kvar. Platsen dokumenteras och en anmälan gällande skadegörelse upprättas.

02:59 Rattfylleri, Piteå
Polisen får samtal om att en påverkad man kör bil i centrum. En patrull beordras ut för att kontrollera och påträffar personen, en man i 35-årsåldern. Mannen tas med för provtagning och bilnycklarna omhändertas med syfte att förhindra brott. Mannen omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) då han inte kan ta hand om sig själv eller annars utgör en fara för sig själv eller för någon annan. En anmälan gällande drograttfylleri, grov olovlig körning (han saknar godkänt körkort) samt ringa narkotikabrott, eget bruk, upprättas.

Fem viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen