27 december 07:33, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Fem personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:07 Narkotikabrott, Skellefteå
En ordningsvakt på en krog har envarsgripit en person, en man i 20-årsåldern, med anledning av en misshandel. En patrull beordras dit och misstanke uppstår om att mannen är påverkad av narkotika så han tas med för provtagning. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats så ambulans behövs. Mannen omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) då han inte kan ta hand om sig själv eller annars utgör en fara för sig själv eller för någon annan. Han misstänks för narkotikabrott, innehav och eget bruk. Anmälan upprättas.

23:45 Misshandel, Skellefteå
Polis beordras till en restaurang i centrala Skellefteå med anledning av bråk. Två personer, två män, misstänks ha misshandlat två personer, två män. En av de misshandlade förs med ambulans till sjukvård. En av de två misstänkta männen är kvar på plats och grips. Den andre misstänkte har lämnat platsen. Anmälan gällande misshandel upprättas.

00:06 Stöld, Skellefteå
En person, en man i 20-årsåldern, har envarsgripit av en ordningsvakt på en krog. Mannen misstänks ha stulit sprit. Polis beordras dit och håller förhör. En anmälan gällande stöld upprättas.

03:18 Misshandel, Skellefteå
Polis beordras till Norrvalla efter samtal från en person hört en kvinna ropa på hjälp. Det visar sig att en man, som är i 25-30-årsåldern, har misshandlat en kvinna. Enligt initiala uppgifter är de är bekanta. Det finns inga uppgifter om att kvinnan har behövt söka vård med anledning av misshandeln. Patrullen håller förhör och en anmälan gällande misshandel upprättas.

03:56 Olaga hot, Umeå
En patrull beordras till en adress på Mariehem där en person, en man, är högljudd. På plats möter patrullen mannen och den person som ringt polisen. Det visar sig att mannen har skickat sms till inringaren som upplevts hotfulla. Mannen grips misstänkt för olaga hot. En anmälan gällande detta upprättas.

Sex viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. En person från en av olyckorna drabbades av nack- och axelsmärta. I övrigt finns inga uppgifter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen