Uppdaterad 27 december 12:40

27 december 09:47, Trafikolycka, Jönköping

Besvärligt väglag väster om Jönköping på riksväg 40.

09.16 Det kom larm om en lastbil som hade kört in i mitträcket på riksväg 40 vid västra Jära, i riktning västerut.
En lastbil stod still i Göteborgsbacken, vilket orsakade framkomlighetsproblem. Det rapporterades om mycket halt väglag.

Dessutom läckte en lastbil drivmedel. Tidvis var vägen västerut avstängd för trafik.

En bilist har också kört in i mitträcket. Både den bilen och en lastbil behövde bärgas från platsen. Ytterligare fordon ska ha kört av vägen i området. Inga personskador har rapporterats.

10.12 Det var för tillfället totalstopp i båda riktningarna. I ena riktningen på grund av bärgning av en lastbil, och i andra riktningen ska det bero på en lastbil som inte kan ta sig upp för en backe. Det råder mycket halt väglag på sträckan.

Föraren av den lastbil som körde in i mitträcket fick en ordningsbot på grund av att två främre däck inte var vinterdäck.

11.08 Fordonen var bärgade. Trafiken rullade i båda riktningar, men med långa köer.

UPPDATERING 12.13: Det kom larm om ytterligare en olycka i samma område, vid avfarten till Olsbo. En bilist hade kört i diket. Polis kom till platsen. Inga personskador har rapporterats. Under räddningsarbetet med att få upp bilen från diket så var trafiken avstängd i riktning mot Jönköping. Poliser och brandmän kunde få upp bilen på vägbanan, och köras vidare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen