Uppdaterad 27 december 15:46

27 december 12:36, Mord/dråp, försök, Göteborg

Polisen söker vittnen till en händelse om ska ha inträffat under annandag jul (26/12) i Utby/Kviberg. Händelsen inträffade under kvällen.

Polisen har den 26/12, ca kl 20.00 fått in uppgifter om ett mordförsök av en man på Gärdsåsgatan. Mannen ska då enligt egen utsaga  blivit misshandlad av ett flertal okända män på adressen. Han ska ha blivit misshandlad med kniv. Händelsen ska ha inträffat utomhus.  

Det framkommer vidare att gärningsmännen ska ha tagit med sig mannens hustru från platsen i en bil, mot hennes vilja. När kvinnan blivit bortförd kontaktar mannen polisen. Mannen förs till sjukhus och har tillbringat natten där men är nu utskriven. 

Med anledning ovan uppgifter så inleder polisen en förundersökning som rubriceras försök till mord och människorov.

Det finns uppgifter om att bilen som ska ha försvunnit med kvinnan var en mindre mörk minibuss/skåpbil.

Polisen söker uppgifter kring personer/fordon som varit synliga före och efter ovan klockslag vid Gärdsåsgatan. Kvinnan som ska ha blivit bortförd är ca 50 år. Hon ska vid tillfället varit iklädd, blå jacka, blåvitrandig blus och svarta byxor. 

Har du/ni sett eller hört något som kan sättas i samband med denna händelse i området kring Gärdsåsgatan, kontakta polisen på 114 14.   

Uppdatering kl. 15.40
Polisens utredning fortgår med bland annat förhör samt dörrknackning i området kring Gärdsåsgatan. Uppdatering signalement: Kvinnan är cirka 160 cm lång och har mörkt hår.

    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen