27 december 20:00, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

Västerbotten, flera olyckor under eftermiddagen och kvällen

Sju viltolyckor och renpåkörningar har anmälts till polisen under de senaste timmarna. Inga personskador har rapporterats.

Strax före kl 16 kolliderade en bilist med en älg på länsväg 512 mellan Ytterkasamark och Hössjö. Älgen skadades och blev liggandes i diket. En eftersöksjägare kallades ut.

Några minuter senare kolliderade en bilist med en ren på samma länsväg, men mellan Gräsmyr och Örsbäck. Oklart hur det gick för renen, den lämnade platsen.

Vid 16-tiden inträffade också en olycka mellan bilist och älg nära Överrödå, Vindeln. Älgen lämnade platsen.

En stund senare kolliderade en trafikant med en älgkalv nära Abborrfors, Bjurholm. Oklart hur det gick för älgen.

Vid 17-tiden kolliderade en lastbil med en ren på E45 i Dorotea. En renpåkörning inträffade också efter länsväg 365 i Rusksele, Lycksele.

Vid 19-tiden kontaktas polis efter att ett skadat rådjur setts på vägen mellan Skråmträsk och Burträsk. En eftersöksjägare kallades till platsen. Ingen förare har anmält någon olycka på platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen