27 december 20:30, Ofog barn/ungdom, Stockholms län

Fyrverkerier avfyras på vårdslöst sätt på flera platser i länet.

Samtal inkommer till Ledningscentralen om att det avfyras raketer och smällare på flera håll i länet. I vissa fall har fyrverkerierna och smällarna avfyrats på ett vårdlöst sätt då de har kastats mot personer, byggnader och djur.

Bland annat fick en person i Farsta under kvällen en raket i ansiktet. Personen blev lindrigt skadad och har tagits omhand av sjukvårdspersonal. En anmälan om misshandel kommer att upprättas.

En hundägare i Haninge fick under kvällen en smällare kastat efter sig då denne sagt åt ungdomar att sluta kasta fyrverkerier. Händelsen rubriceras som ofredande.

Polisen i region Stockholm arbetar intensivt mot fyrverkerier för att skapa trygghet och har tagit fyrverkerier och smällare i beslag på flera platser i länet.

Fakta: Fyrverkerier som riktas mot personer
Om fyrverkerier riktas mot någon person/personer och träffar kan det bli frågan om brottsrubriceringen grov misshandel. Är det blåljuspersonal det siktas emot blir brottsrubriceringen försök till våld mot tjänsteman eller våld mot tjänsteman.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen