28 december 07:16, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Tre personer, utöver nedanstående, har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

En viltolycka har rapporterats in till polisen under natten. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:16 Brott mot knivlagen, Skellefteå: Polisen får samtal från en restaurang där ordningsvakter vid upprepade tillfällen försökt avvisa en berusad man. Efter ett antal försök har mannen omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Vid skyddsvisitation påträffar ordningsvakterna ett vasst föremål på mannen.

En polispatrull beordras till platsen och en anmälan gällande grovt brott mot knivlagen upprättas.

03:37 Rattfylleri, Umeå: Polisen får samtal om en bil som kör vingligt på Västerslätt. En polispatrull beordras till platsen och stoppar bilen. Föraren, en man, får följa med för provtagning då han misstänks vara berusad. Han omhändertas sedan enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Bilen har diverse plåtskador och det visar sig dessutom att mannen saknar körkort. En anmälan gällande grovt rattfylleri samt olovlig körning upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen