28 december 08:29, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 70-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. (Ca 200 ärenden i regionen). Ingen har gripits, fem har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sex personer har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.01 en polispatrull skulle stoppa en bilist på länsväg 969 i Mjölby när föraren stannade och försökte springa från platsen. Polispatrullen sprang ifatt och omhändertog föraren, en man i 30-årsåldern och han misstänks nu för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk och innehav. Han var också efterlyst av Kriminalvården för att han skulle avtjäna straff varför han fick skjuts av polisen till närmaste anstalt.

00.03 polisen kallades till en bostad i Finspång med anledning av bråk. Framme på platsen anträffades en pojke i övre tonåren som misstänktes vara drogpåverkad. Han fick följa med för provtagning och förhör.

00.50 samtal till polisen från en kvinna som berättade att hon blivit misshandlad i en bostad på landet utanför Norrköping. Det ska ha uppstått en diskussion när hon plötsligt fick ett knytnävsslag över munnen som ledde till smärta och skadade tänder. Hon åkte då från den platsen och in till Norrköping där hon ringde polisen. Polisen har påbörjat en utredning om misshandel. Kvinnan fick skador i ansiktet och munnen men behövde inte akutsjukvård.

01.19 polisen blev kallad till Söderleden i Linköping med anledning av bråk. Framme på platsen anträffades en person som verkade påverkad. En man i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och innehav.

03.07 polispatrull träffade på en person verkade påverkad på Ågatan i Linköping. En pojke i övre tonåren fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa nakrotikabrott eget bruk och innehav.

03.28 en polispatrull kontaktades på Slottsgatan i Norrköping av en person som uppgav sig ha blivit våldtagen. När polisen skulle utreda händelsen och hålla förhör med den drabbade ville hen inte medverka till att händelsen utreddes. Polisen har inlett en förundersökning om våldtäkt men inte kunnat genomföra adekvata utredningsåtgärder.

04.33 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Vifolkavallsvägen i Mjölby visade sig vara en bil som börjat brinna under färd. Ingen misstanke om brott.

04.51 samtal till polisen om trafikolycka på länsväg 215 i Falla. Polisen åkte till olycksplatsen och det visade sig att en bilist kört i diket och även kört ner en stolpe. Föraren, man i 60-årsåldern var lindrigt skadad och misstänks för rattfylleri.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen