28 december 23:45, Brand, Helsingborg

Två misstänkta efter nattens bilbränder.

Larm inkommer om personer som skjuter raketer mot fordon på Skaragatan, samt att två bilar som en konsekvens av detta börjat brinna.

På plats möter polispatruller ett 30-tal personer som idkar skadegörelse på byggmaterial från en närliggande byggarbetsplats samt på bilar genom att skjuta raketer på dessa.

Materialet från byggarbetsplatsen har även flyttats och placerats hindrande med avsikt att försvåra polisens och räddningstjänstens fordon från att köra in i området.

Personerna skjuter fyrverkerier på ett vårdslöst vis som försvårar polisens arbete i området. man skingrar sig och försöker ständigt undkomma polisen.  

Bränderna släcks utav räddningstjänsten. Ett stort antal polispatruller arbetar under ungefär en timmes tid med att skapa ordning i området. I detta arbete används UAS (drönare) som ger oss en möjlighet att patrullera och få en översikt av området från ovan.

Två personer som befann sig i området, en 15-årig pojke och en 18-åring, är misstänkta för den skadegörelse som idkats på bilarna och byggmaterialet.  

Anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen