29 december 07:05, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Tre personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

En viltolycka har rapporterats till polisen under natten. Ingen skadades i samband med olyckan.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:34 Drograttfylleri, Skellefteå: Polisen stoppar och kontrollerar en mopedist. Misstanke om att föraren, en man i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika uppstår och föraren får följa med för provtagning. Det visar sig också att föraren fått sitt körkort återkallat. En anmälan gällande grov olovlig körning samt drograttfylleri upprättas.

01:33 Skadegörelse, Umeå: Polisen får samtal om att en man i 30-årsåldern hamnat i dispyt med en kvinna som han är släkt med och därefter slagit igen en dörr så att gångjärnet gått sönder samt slagit sönder hennes telefon. En polispatrull beordras till adressen. Mannen försöker springa från platsen, men kan efter en kortare språngmarsch omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. På mannen påträffas även misstänkt narkotika. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

06:08 Trafikolycka, Skellefteå: Polis åker till E4 vid Åbyn där en lastbil med trailer står tvärs över vägen och spärrar tre filer. Två personer har tagit sig ur lastbilen. Båda förs med ambulans till sjukhus för omplåstring.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen