Uppdaterad 29 december 08:59

29 december 08:46, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.35 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 70-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. (Ca 200 ärenden i regionen). Ingen har gripits för brott, fyra har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning.

00.06 polispatrull upptäckte trafikolycka i trafikplats Klockaretorpet i Norrköping. Ingen personskada och ingen misstanke om brott.

00.11 samtal till polisen om trafikolycka på Industrigatan i Åtvidaberg där en bilist kört in i en stolpe. Ingen personskada och ingen misstanke om brott, bilen kunde köras från platsen. Stolpen åtgärdades via SOS.

00.30 vid en rutinkontroll av en bilist på Folkborgsvägen i Norrköping noterade polispatrullen att en bilförares bil visade blått ljus framåt. Det resulterade i ett bötesföreläggande.

00.30 SOS-larm till polisen om trafikolycka på E4 norrgående vid Strömsfors. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att en bilist kört av vägen och kört ner tre lyktstolpar. Mycket halt var det på olycksplatsen, ingen person skadades och ingen misstanke om brott.

00.54 en polispatrull stoppade en bilist på Bäckgatan i Åtvidaberg. Bilföraren, en man i 20-årsåldern blev misstänkt för onödig och störande körning och fick därför ett bötesföreläggande.

01.28 vid en rutinkontroll av en bil på Stockholmsvägen i Norrköping noterade polispatrullen ett misstänkt föremål inne i bilen. Polisen gjorde bedömningen att det kunde vara ett farligt föremål varför ett område spärrades av. Efter konsultation på telefon med Nationella bombskyddet åtgärdades föremålet av polisen på plats. Klockan 03.14 hävdes avspärrningarna. Det aktuella föremålet och bilen togs i beslag och en förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

03.42 SOS-larm om trafikolycka på Grönhögsgatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en traktor som kört in i en skylt och sen ner i ett dike. Ingen personskada och ingen misstanke om brott.

03.44 vid en rutinkontroll av en bilist på Järnvägsgatan i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri och grov olovlig körning på föraren, en man i 20-årsåldern. Han blev även misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och innehav samt brott mot knivlagen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen