29 december 08:46, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

08.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. (Ca 200 ärenden i regionen). Tre har gripits för brott, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning.

00.00 vid en rutinkontroll av en bilist i Värnamo uppstod misstanke om häleri. Det visade sig att både bilen och det tillkopplade släpet var falskskyltat. Släpet visade sig vara stulet. Polisen grep de båda männen och efter förhör blev en av dem,en man i 45-årsåldern vid 02.30-tiden anhållen av åklagare, på sannolika skäl misstänkta för häleri. Den andre frigavs.

00.40 samtal till polisen om trafikolycka i Eksjö. Tre personer drabbade. Ingen av dem skadades. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning men inledningsvis finns ingen misstanke om brott. bilen bärgades.

00.44 samtal till polisen om att en kvinna i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad i Gislaved. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel. Polisen misstänker en man i 30-årsåldern för brottet och han anträffades och greps för misshandel. Efter förhör anhölls han av åklagare kl. 03.58, misstänkt på sannolika skäl för misshandel. Kvinnan behövde inte akut sjukhusvård.

01.16 en polispatrull noterade att en dörr stod öppen på en lokal på Fiskaregatan i Nässjö. Polisen gick in och undersökte lokalerna och kunde konstatera att det troligen har varit inbrott. Okänt vad som stulits men polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott.

03.15 väktare kontaktade polisen om ett fönster som stod öppet på Instrumentvägen i Ljungarum. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott men det är ännu inte känt vad som kan ha stulits. Lokalerna nyttjas av ett företag.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen