Uppdaterad 04 december 08:59

03 december 15:27, Mord/dråp, försök, Västerås

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord.

En man anträffas skottskadad i Bjurhovda. Ett stort antal patruller beordras dit för att utreda vad som hänt. Den skottskadade mannen förs med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Polisen arbetar just nu med flera olika utredningsåtgärder. Bland annat kommer tekniker att undersöka platsen och förhör kommer att hållas.

Uppdatering 20.12

Polisens förundersökningsarbete i Bjurhovda fortsätter under kvällen. Tekniker är på plats och hundpatruller söker av området.

Polisen ber nu om att få in iakttagelser från allmänheten. Om någon sett personer eller fordon som rört sig i området kring Bjurhovda vid 15-tiden kan det vara av intresse för polisen. Tips lämnas till 114 14.

Uppdatering 4 december 08:40.

Den skadade mannen är vid liv men vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador. Enligt sjukhuset är mannens läge stabilt. På grund av mannens skador har han inte gått att förhöra.

Polisen arbetar fortsatt brett i utredningen och kommer under dagen fortsätta med dörrknackning och sammanställning av den tekniska undersökningen. Ingen person har frihetsberövats i ärendet.

Polisen bedömer händelsen som isolerad och att det finns ett motiv för skjutningen.

Polisen är fortsatt högst angelägna om att få in fler tips och iakttagelser från gårdagens skjutningen, som skedde strax efter 15-tiden i skogen vid Bjurhovda motionsspår. Efter skjutningen tog sig den skadade mannen i riktning mot Flintdolksgatan. All information om händelsen är av intresse. Tips lämnas via telefonnummer 114 14 eller på polisens webbplats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen