30 december 06:30, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits och inga brott av allvarligare karaktär har kommit till polisens kännedom. De ärenden som sticker ut från mängden:

23.26 En polispatrull stoppade en bilist på Lindängsvägen i Eskilstuna. Föraren verkade vara narkotikapåverkad och blev misstänkt för drograttfylleri. Det var en man i 20-årsåldern som körde. Han togs med för provtagning och blev misstänkt för drograttfylleri. Vid en påföljande visitation hittades en mindre mängd narkotika, så mannen är misstänkt för ringa narkotikabrott, både eget bruk och innehav.

00.18 En polispatrull mötte en bilist vid Hertig Karls väg i Nyköping. När bilisten fick syn på polisen ska föraren ha börjat köra snabbt från platsen, men kort därefter stannade mannen som körde. Han visade tecken på narkotikapåverkan och blev misstänkt för drograttfylleri. Mannen togs med för provtagning, han är i 20-årsåldern.

01.49 Polisen kontaktades av väktare i Strängnäs. Det hade gått ett larm från taket på en matbutik klockan 01.27. Polis kom dit. Det fanns inga personer kvar i anslutning till butiken. Från insidan såg det ut som att någon kan ha försökt såga ett hål i taket, men från utsidan fanns inga spår som styrkte den tesen. Taket ska ha reparerats vid ett tidigare tillfälle. Polisen skrev en anmälan om försök till stöld genom inbrott. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen