30 december 07:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits, tre personer har frihetsberövats på grund av berusning eller misstanke om narkotikapåverkan. Några ärenden som sticker ut från mängden:

22.02 Polisen fick flera samtal om att det gick en man med ett pistolliknande föremål i handen, tillsammans med en hund, på Storgatan i Valdemarsvik. Polisen misstänkte vem personen var och åkte till mannens adress på Storgatan. När polisen tog sig in i bostaden blev en polis biten av hunden. Polisen var inte i behov av ambulans, men kontrollerades senare på sjukhus. Hunden omhändertogs efter beslut av polisen, ärendet kommer vidare att hanteras av Länsstyrelsen. Den misstänkte mannen verkade vara narkotikapåverkad och togs med för provtagning. Polisen tog två pistolliknande föremål i beslag. Mannen, som är i 45-årsåldern, är misstänkt för vapenbrott, narkotikabrott, våldsamt motstånd och olaga hot. Det bedömdes inte finnas gripandeskäl.

22.43 Polisen larmades om en trafikolycka på E4 södergående norr om Norrköping, nära avfarten till Kolmården. Det var en förbipasserande som ringde, som inte hade stannat till vid platsen. Polis och räddningstjänst åkte till platsen. Det visade sig vara en tidigare olycka och polisen hade redan satt avspärrningsband på den för att markera att händelsen var hanterad. Polis och räddningstjänst önskar att den som tror sig se en olycka stannar till om det är säkert, för att ge mer tillförlitliga uppgifter och därmed inte riskera att ta onödiga resurser från blåljusverksamhet.

05.58 Det kom larm om en trafikolycka på länsväg 800 vid Strömsfors, Norrköpings kommun, gamla E4. En bilist hade kört av vägen och ner i diket. Mannen som körde hade slagit i ratten och blödde från ansiktet. Han fördes med ambulans till sjukhus. Mannen är i 85-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen