30 december 07:09, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 45 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits och inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Ett axplock från natten:

23.04 Det kom larm om en trafikolycka på riksväg 27 vid Värnamo. En bilist skulle ha väjt för vilt och kört in i mitträcket. Föraren ska inte ha skadats, men bilen behövde bärgas från platsen.

23.08 Polisen fick samtal om ett bedrägeri via telefon, så kallad vishing. En kvinna i 80-årsåldern i Gränna hade blivit uppringd av en man som sade sig representera en bank.  Kvinnan ska ha ifrågasatt detta men blev ändå avlurad 10 000 kronor. Detta hände några timmar tidigare under kvällen. Polisen har hållit förhör med kvinnan och upprättade en anmälan om bedrägeri. Polisens uppmaning är att aldrig göra banktransaktioner eller lämna uppgifter om sin bank på uppmaning från någon annan. Bedragarna kan säga sig ringa från en bank, polisen, eller andra myndigheter, men man ska aldrig lämna ut uppgifter på detta sätt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen