31 december 06:31, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot nyårsafton har polisen hanterat 35 ärenden som rör Södermanlands län. Ett mordförsök (se nedan) sticker ut bland ärendena, annars har inga grova våldsbrott kommit till polisens kännedom. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om påverkan av narkotika.

22:46 Någon hade kastat in raketer i en byggnad på Culturcentrum i Nyköping, där bland annat ett bibliotek ligger. Räddningstjänst och polis beordrades till platsen. Ingen person kom till skada och byggnaden fattade inte eld. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad. Det finns ingen misstänkt.

00:09 Mordförsök, Eskilstuna. Polisen kontaktades om en person som blivit misshandlad utomhus på Gillbergavägen. En för målsägande okänd person har misshandlat målsägande med ett vasst föremål i överkroppen. Den skadade mannen har förts till sjukhus med ambulans. Brottsplatsen spärrades av och en kriminalteknisk undersökning har genomförts under natten. Ingen person har ännu gripits. Den skadade mannen är i 45-årsåldern och motivet till brottet är ännu oklart. En utredning om försök till mord är påbörjad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen