31 december 06:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot nyårsafton har polisen hanterat 40 ärenden som rör Östergötlands län. Inga grova våldsbrott har kommit till polisens kännedom. Tre personer har omhändertagits för fylleri.

-

04:27 SOS larmade polisen om en brand i två fordon på Nygårdsinfarten i Linköping. Bilarna stod parkerade och polisen misstänker att någon medvetet orsakat branden. Brandarna kunde släckas av räddningstjänsten. Polis har sökt efter gärningspersoner men ingen kunde gripas på bar gärning. Hundförare med hund har sökt efter föremål och gjort vissa fynd som kopplas till branden. En anmälan omskadegörelse är upprättad.

05:05Polisen larmades om ett misstänkt inbrott till ett företag på Kungsvägen i Mjölby. Det är oklart om någon person tagit sig in genom rutan då ingenting verkar saknas.. En anmälan om försök till stöld är upprättad.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen