04 december 06:00, Sammanfattning natt, Västra götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson samt Anna Göransson.

22.41 Skara, trafikolycka
Vid Smedstorpgatan är det en bilist som kör in i sidan på en lastbil men ingen av de inblandade är i behov av sjukhusvård.

23.47 Borås, grov misshandel
Vid Södra Torget är det en kvinna som blir slagen och sparkad av en man. Hon blir vid misshandeln frånstulen sin mobiltelefon och plånbok. Mannen grips av polis i närområdet och anhölls senare av åklagare. Kvinnan körs till sjukhus för vård.

00.20 Hisingen, allmänfarlig ödeläggelse
Polis och räddningstjänst larmas till Vårvädersgatan där flera boendes hört en kraftig smäll. Polis kan konstatera att någon har krossat en ruta på en parkerad bil och slängt in något i bilen som exploderat. Ingen har befunnit sig i bilen och ingen har kommit till skada. Platsen spärras av för teknisk undersökning och nationella bombskyddet kommer först till platsen för att säkra så att inget annat explosivt finns på platsen. Teknikerna tar sedan över och kan konstatera att det är en handgranat som exploderat i bilen. Oklart i nuläget vem som är brukare av bilen. Denna bärgas från platsen och avspärrningarna hävs. 

00.59 Göteborg, grov misshandel
Vid Götgatan är det en man i 30-årsåldern som blir knivskuren av två män i 20-årsåldern i samband med någon form av affär dom emellan. De två gärningsmännen pekas ut och hörs av polis på plats innan de friges. Den skadade körs till sjukhus för vård.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen