Uppdaterad 05 december 07:41

05 december 01:30, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser

01:30 - Lugn start på natten

Två viltolyckor utan personskada har hittills inträffat.

01:58 - Stöld genom inbrott. Pajala.

Polis kallas till ett företag i Pajala med anledning av att någon har stulit skotrar från platsen. Enligt uppgift ska det röra sig om 2-3 skotrar.

I samband med skoterstölden har även ett släp tillgripits. Polis åker till platsen för att genomföra utredningsåtgärder såsom brottsplatsundersökning.

Sammanfattningsvis en natt med låg arbetsbelastning i länet.

Uppdatering/Elisabeth Glaas, kommunikatör
22:22 Rattfylleri, Kalix
En personbil stannar inte på polismans tecken. Efter ett kort efterföljande stannar dock bilen och misstanke uppstår om att föraren, en man, är drogpåverkad. Han tas med för provtagning och förhör. En anmälan upprättas gällande misstänkt drograttfylleri, trafikbrott då aktuell bil är avställd, brott mot knivlagen samt narkotikabrott, innehav.

På morgonen inträffade en kollision mellan en personbil och två renar i Långträsk, Piteå. Inga personskador. Berörd sameby har kontatktats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen