05 december 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Ulla Brehm.

22.57 Mellerud, mordbrand.
Någon har kastat föremål mot en fastighet på Mellerudsgatan som gjort att det börjat brinna. Räddningstjänst till platsen för att släcka. Ringa skador på en soptunna och vägg som brunnit. Spridningsrisk förelåg enligt Räddningstjänst.  Anmälaren ska även ha hört smällar i samband med händelsen.

01.09 Nossebro, rån.
En butik på Storgatan larmar varför ägaren som bor i närheten går dit för att se vad som hänt. Visar sig att två personer har gjort inbrott i butiken och nu tilltvingar sig pengar samt mobiltelefoner som förvarades i butiken. Ingen har kommit till fysisk skada. Platsen avspärrad för en teknisk undersökning som kommer ske under dagen.

01.51 Göteborg, personrån.
En person som är i 18 års åldern blir rånad på sin klocka i närheten av spårvagnshållplatsen Valand. Rånaren springer sedan längs Kungsportsavenyn i riktning mot Götaplatsen och försvinner. Inga uppgifter om han skulle blivit hotad med något vapen eller föremål. Flera patruller söker i närområdet men ingen person påträffas som kan sättas i samband med händelsen. Ingen har kommit till fysik skada. Finns kamerabilder på den misstänkta personen som kommer att bearbetas under dagen.

01.56 Kungälv, inbrottsstöld.
Ett kameralarm går på ett företag på Simbadsgatan varför polis larmas till platsen. Det skall vara ett inhägnat område där kameran larmar från. Väktare samt en hundpatrull kommer till platsen för att hjälpas åt för att söka efter personer. Man träffar på en bil i närheten där två personer kontrolleras. Intill bilen påträffas brytverktyg samt några dunkar. Man träffar på ytterligare två personer som kontrolleras. Samtliga 4 personer misstänks varit inne på området men i skrivande stund lite oklart vad som stulits.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen