07 december 07:34, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat drygt 70 ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen har gripits. Nio personer har omhändertagits på grund av fylleri, narkotikapåverkan eller rattfylleri.

22.02 Polisen fick samtal om bråk i bostad i Hestra, Gislaveds kommun. Polis åkte till platsen. Ärendet slutade med anmälan och motanmälan om misshandel mellan en man och en kvinna. Ingen greps och ingen var allvarligt skadad.

22.18 Räddningstjänsten ringde polisen om att en svårt skadad man hade anträffats utomhus på Mogatan i Hestra, Gislaved. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men avled senare av sina skador. Vad som har orsakat mannens död är oklart. Mannen identifierades under natten och var i 50-årsåldern.
Polisen har inlett en förundersökning om mord, men kan inte utesluta att det rör sig om en olyckshändelse. Platsen spärrades av för kriminalteknisk undersökning, vilket troligen kommer att fortsätta under lördagen. Samtidigt har polisen under natten arbetat med informationsinhämtning för att försöka bringa klarhet i vad som har hänt. Det finns ingen frihetsberövad eller misstänkt. De två ärendena i Hestra ska inte ha något med varandra att göra.

22.27 Polisen fick samtal om att det hade varit inbrott i en villa i Broaryd, Gislaveds kommun. Huset hade stått tomt sedan 16-tiden. Någon skulle ha krossat en ruta via altanen för att ta sig in. En teknisk undersökning kommer att ske under lördagen. Polis kom till platsen. Det är oklart vad som kan ha stulits.

23.03 Larm om brinnande bil vid korsningen Domsandsvägen / Kortebovägen i Bankeryd, Jönköping. Det är oklart vad som startat branden.

02.30 Det kom larm om en brinnande bil på Danska vägen i Gislaved. Polisen misstänker att branden var anlagd och har upprättat en anmälan om skadegörelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen