Uppdaterad 08 december 21:36

08 december 18:24, Mord/dråp, försök, Linköping

En person förd till sjukhus med skador.

16.25 polisen larmades till Skäggetorps centrum efter ett SOS-larm om att en person skulle ha blivit skadad på något sätt.

16.26 polisen är framme vid Skäggetorps centrum och börjar utreda vad som kan ha hänt.

16.27 en skadad person anträffad av polispatrullen. Personen är vaken och talbar.

16.33 polisen upprättar en avspärrning vid Skäggetops centrum. Ambulans är framme på platsen och för den drabbade till sjukhus inom kort. Skadeläget är oklart.

16.56 flera polispatruller har anlänt till platsen och börjar hålla förhör med personer på platsen.

17.00 polisens kriminaltekniker är på väg till den avspärrade platsen för att genomföra en kriminalteknisk undersökning. Poliser på plats arbetar med att säkra bevisning i olika former.

17.53 polisen har nu fått fram så mykcet uppgifter i utredningen att en förundersökning om försök till mord inleds. Föremål som är viktiga för utredningen tas i beslag.

17.57 flera platser i Skäggetorps centrum spärras av för kriminalteknisk undersökning.

18.20 den drabbade är en man i 20-årsåldern. Det är oklart hur hans skador har uppstått men det är sannolikt att de har tillfogats honom med hjälp av något tillhygge, oklart vad.

Polisen är angelägen om att få kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i anslutning till, eller före händelsen händelsen. Dessa personer uppmanas att ta kontakt med polisen på plats eller på telefon 114 14. Det går också att lämna tips till polisen på polisens hemsida.

21.10 polisen tar nu bort avspärrningarna efter att kriminalteknikerna är klara på platsen.

21.30 utredningsarbetet minskas nu ner något under natten och återupptas igen i morgon. Än så länge är inte någon frihetsberövad. Polisen har ännu inte hållit förhör med den drabbade men kommer att göra det så fort sjukhusvården medger detta. Någon ytterligare information om utredningen kommer inte att lämnas under natten.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen