Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

10 februari 10.20, Trafikolycka, vilt, Sundsvall

Två viltolycksanmälningar under förmiddagen.

Vid 09:20-tiden fick polisen samtal om ett dött rådjur på en uppfart på Norra Alnö. Djuret tas om hand av markägaren. Rådjuret tros vara påkört, men olyckan är inte anmäld till polisen.

15 minuter senare får polisen samtal om ett trafikskadat rådjur i Tunadal. En eftersöksjägare har kontaktats och kommer att söka efter djuret. Någon olycka i området har inte anmälts till polisen.

Om du råkat ut för en viltolycka ska du göra en polisanmälan och märka ut platsen där olyckan skett. Du måste göra en anmälan till polisen även om djuret du sammanstött med inte är synbart skadat.

Skyldigheten gäller: älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen