Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 12 februari 08:26

11 februari 16.09, Rån, Säter

Ett rån har skett i en guldbutik i centrala Säter.

En guldbutik i centrala Säter har blivit utsatt för ett grovt rån.

Två maskerade personer gick in i butiken och tilltvingade sig en del gods och försvann därefter från platsen.  Det är i nuläget oklart vad personerna har fått med sig från platsen. En av personerna hade någon typ av pistolliknande vapen.

En av de anställda blev skadad i samband med rånet och kontrolleras av ambulanspersonal.

Flera polispatruller är på plats och söker efter de som begått rånet. I nuläget finns det ingen misstänkt eller frihetaberövad i detta ärende.

Butiken är avspärrad och det kommer att genomföras en teknisk undersökning på platsen.

Om någon person har sett något i samband med händelsen var vänlig ring 11414 för att lämna tips.

UPPDATERING kl. 18.34

Den personal som blev skadad i samband med rånet fick följa med ambulansen till sjukhus för kontroll.

Uppdatering 190212, 08:00.                                                                                                                                 Strax före midnatt greps tre misstänkta personer, två män och en kvinna, i 20-25-årsålder. De färdades i en bil som stoppades av polispatrull i Dalarna. De två männen anhölls senare under natten misstänkta för rånet. Utredningsarbetet fortsätter med olika förhör och tekniska undersökningar i syfte att stärka misstankarna mot de misstänkta.

/Stefan Dangardt, presskommunikatör.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen