Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

11 februari 18.31, Övrigt, Jönköpings län

Idag är det 112-dagen 2019.

Idag är det 112-dagen.

112 är nödnumret som gäller i Europa. Var du än befinner dig i EU kan du ringa 112 och få hjälp i en nödsituation. Detta uppmärksammas i hela Europa varje år den 11 februari.

Genom att ringa 112 kan du nå samhällets alla hjälpresurser, som till exempel polis, räddningstjänst, ambulans, fjällräddning, giftinformation, socialjour och jourhavande präst.

Idag har nästan alla, vuxna som barn en mobiltelefon i fickan. Och med den kan man nå SOS även om du inte har kontakt med din egen operatör eller pengar kvar på kontantkortet. Det här är bra, men det leder också till väldigt många SOS-samtal. Varje år rings det 3,5 miljoner samtal till 112. För att så många som möjligt ska få hjälp så fort som möjligt är det viktigt att inte ringa 112 i onödan.

Du som är förälder till ett barn uppmanas att hedra den här dagen genom att prata med ditt/dina barn om vikten av att aldrig ringa 112 på skoj eller i onödan. Den som ringer 112 i onödan kan nämligen hindra någon annan att få snabb hjälp i en riktig nödsituation! Lär dina barn mer om 112 idag.

Här nedan kan du läsa mer om 112 och om SOS alarm, som tar emot samtalen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen