Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 12 februari 20:09

12 februari 16.53, Farligt föremål, misstänkt, Mölndal

Ett föremål har hittats under en bil vid Migrationsverkets lokaler i Kållered. Det kan för närvarande inte uteslutas att vara farligt.

En anställd på Migrationsverket har larmat polisen efter det att han sett ett okänt föremål under sin bil. Bilen står parkerad utanför förvaret.

Polis kallas till platsen.

Personalen på förvaret har själva påbörjat att utrymma den del av fastigheten som ligger närmast den parkerade bilen.

Kl 17.02: Polis på plats. Bedömning av situationen genomförs tillsammans med personal på Migrationsverket.

Som en rutinåtgärd så beställs både räddningstjänst och ambulans till en brytpunkt vid Streteredsvägen. Polisen vidtar säkerhetsåtgärder i avvaktan på bedömning av det misstänkta föremålet.

Kl 17.52: Nationella bombskyddet har kallats till platsen. En förundersökning har inletts med rubricering försök till allmänfarlig ödeläggelse. Totalt så fanns ett 20-tal personer i Migrationsverkets lokaler, samtliga har evakuerats.

Kl 19.15: Nationella bombgruppen meddelar att arbetet på platsen är avslutat. Det misstänkta föremålet är kontrollerat och anses vara ofarligt. Området säkrat och genomsökt. Avspärrningarna hävs. Förundersökningen fortsätter dock. Föremålet som man undersökt tas i beslag för en närmare teknisk undersökning. Rubriceringen kan komma att ändras i samband med fortsatt förundersökning, troligen till olaga hot.

Insatsen avslutas.   

Polisen kommer av säkerhetsskäl inte kunna ge någon detaljerad bild av det arbete som genomförts på platsen.

 

  

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen