Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

14 februari 05:59, Sjukdom/olycksfall, Stockholm

I Riksby tog en man kontakt med en lastbilschaufför. Mannen berättade att han var jagad och fick skjuts av lastbilschauffören.

Lastbilschauffören ringde till polisen och berättade vad mannen hade berättat. På Ulvsundavägen valde mannen att lämna lastbilen.

Kort efter fick polisen samtal om att det stod en man mitt i ett av körfälten på Ulvsundavägen. Den mannen klev sedan på en buss för kollektivtrafiken som kördes i riktning mot Sundbyberg.

Polisen kom i kontakt med busschauffören på den aktuella bussen. Mannen kontrollerades på bussen vid Spånga station.

Polisen bedömde att han behövde vård på ett sjukhus med psykiatrisk inriktning och förde honom dit mot hans vilja med stöd av 47§ lagen om psykiatrisk tvångsvård. Det beslutet kommer omprövas av läkare på det aktuella sjukhuset.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen