Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 15 februari 13:45

15 februari 05:58, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Relativt mycket att göra under kvällen/natten enligt RLC. Presstalespersoner under fredagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

00.31, Alingsås, försök till mord
Polis larmas till en adress på Korngatan i Sollebrunn. En person uppges vara skjuten, oklart skadeläge. Den skadade uppges ha en skada i en axel. Även ambulans larmas till platsen. Polisen finner en man med en trolig skottskada i axeln på platsen. Ambulansen kör den skade till NÄL, polis medföljer till sjukhuset. På plats finns ett antal personer, samtliga känner varann sedan tidigare. En person uppges ha försvunnet från platsen i bil, möjligen gärningsmannen.

Efter det att samtliga hörts på platsen grips två kvinnor på platsen. Platsen för brottet spärras av. En teknisk undersökning kommer att genomföras. Den person som försvann på platsen är fortfarande inte anträffad. Den skadade har inga livshotande skador. Något vapen har ännu inte anträffats.  

Av denna anledning kan för närvarade ingen ytterligare information lämnas ut i ärendet.

Uppdatering:

Kl 13.00: Information från polisen i Alingsås. De två kvinnor som greps har anhållits av åklagare. Den man som efterspanats i ärendet har själv tagit kontakt med polisen. Han har därefter själv kommit in till polisen. Han var redan tidigare anhållen i sin frånvaro. Han kommer att höras under eftermiddagen. Samtliga är misstänkta för delaktighet i ovan skjutning som rubriceras som försök till mord. Utredningen får visa vem som gjort vad. Ingen övrig information kan för närvarande lämnas ut.  

   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen