Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 februari 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Relativt mycket att göra under kvällen/natten enligt RLC. Presstalespersoner under fredagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Kl 22.57 Kungsbacka, tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till grov misshandel, drograttfylleri, ej stannat på polismans tecken, narkotikabrott, trafikbrott mm.
En polispatrull kallas till Älvsåkersvägen där det ska ha inträffat en trafikolycka. En bil har kört av vägen och en kvinna ska stå bredvid bilen. Under tiden polisen kör till platsen stannar en förbipasserande bil med två personer i vid den bil som kört av vägen. När föraren kliver ut för att om möjligt hjälpa kvinnan så tar/stjäl hon den "hjälpande" bilen, kvar i bilen finns en passagerare.
Polisen som strax därefter kommer till platsen blir medvetna om vad som inträffat och kör ikapp den bil som tillgripits. När väl bilen stannat så försöker kvinnan i den tillgripna bilen backa på polisen. Polisen lyckas då gripa den misstänkta kvinnan i bilen. Ingen person skadas. Kvinnan är uppenbart påverkad. Polisen finner även misstänkt narkotika. 

Inga uppgifter om hur passageraren i den tillgripna bilen uppfattat det hela. Personen är dock inte fysiskt skadad.  

Kl 01.29 Halmstad, försök till mord, tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri, grov olovlig körning, trafikbrott mm
En polispatrull avser att kontrollera en personbil på E6 under färd söderut. Bilen stannar inte och ett förföljande påbörjas. Den misstänkta bilen lämnar E6 och förföljandet fortsätter på mindre vägar i Laholmsområdet. Under förföljandet försöker den misstänkta bilen köra på involverade polisfordon. Polisen gör ett försök att "boxa" in den misstänkta bilen och då kör den misstänkta bilen rakt på ett polisfordon, som polisen uppfattar det så är fullt medvetet och i hög hastighet (försök till mord).

Flera försök görs att stopp bilen men de misslyckas. Först när den misstänkta bilen kör över en rondell så tvingas bilen att stanna. Bilen är då obrukbar. Två män i bilen grips.

När man undersöker bilen så finner polisen att den har stulna reg. skyltar, tillgripna i Halmstad. Bilen har man troligen tillgripit i Kungälv, tidigare i februari. I bilen finns ytterligare stulna reg. skyltar. De båda misstänkta är påverkade. Bilen beslagtagen. De båda gripa är kända för polisen sedan tidigare, då även för samma typ av brott.

Polisen fortsätter arbetet med detta ärende under morgonen.    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen