Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 februari 06:55, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott och två personer har medtagits för provtagning (se nedan).


00.53 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand på Herrgårdsgatan i Linköping. En brand hade uppstått i en lägenhet i ett flerfamiljshus. Misstanke uppstod om att branden kunde vara anlagd och en förundersökning om mordbrand inleddes. En person, en man i 55-årsåldern, boende i fastigheten har gripits och han är i nuläget misstänkt för mordbrand. Polisen har spärrat av den aktuella lägenheten för en teknisk undersökning.


02.06 Polisen stoppade ett fordon för kontroll på Drothemsgatan i Söderköping. Vid kontrollen uppstod misstanke om att föraren, en man i 30-årsåldern, var påverkad av droger och han togs med för provtagning och förhör. Mannen misstänks för drograttfylleri.


04.42 Polisen stoppade ett fordon för kontroll på Östermalmsgatan i Motala. Vid kontrollen visade det sig att föraren, en man i 40-årsåldern, saknade giltigt körkort och han medtogs till polisstationen för förhör. En anmälan om olovlig körning har skrivits.


Inga andra grova brott eller andra allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen