Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

15 februari 07:59, Skottlossning, misstänkt, Göteborg

Misstänkt skottlossning vid Ängås.

Polis larmas till Kantyxegatan i Ängås. Någon har hört något som kan vara skottlossning i området kring fotbollsplanerna, Reningsborg. Flera samtal kommer in från samma område.

En bil uppges ha lämnat platsen i hög hastighet. Ännu inga uppgifter om skadad person/personer. Polisen inleder en insats på platsen. Bilen var senast synlig ner mot Näsetvägen.

Kl 08.16: Polis på plats. Ingen bekräftad skottlossning för tillfället. En svart bil av större modell uppges ha lämnat platsen.

Kl 08.43: De vittnesuppgifter som kommit in till polisen pekar på att händelsen ägt rum i området kring Korsåsliden/Korsåsgatan. Det finns dock ännu inga uppgifter som bekräftar en skottlossning.

Kl 09.09: Polisen upprättar anmälan om grovt vapenbrott. Anmälan grundas på ett flertal vittnesuppgifter som sammantaget pekar på att skjutvapen har avlossats på plats. Det finns för närvarande inga fynd, skadad person eller annan bevisning för händelsen. Bilen som försvann från platsen är inte återfunnen.

Insatsen avslutad. Föundersökning fortsätter.    

 

 

   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen