Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

15 februari 19:46, Våld/hot mot tjänsteman, Göteborg

Stenkastning mot ordningsvakter.

Ordningsvakter larmar polis då de utsätts för stenkastning inne i Trädgårdsföreningen. Det är 15-20 ungdomar som är där och stökar. När polisen kommer fram springer ungdomarna åt olika håll men sex av dem kan säkras och identifieras.

Ingen, varken ordningsvakter eller poliser, har kommit till skada men en anmälan om försök till våld mot tjänsteman kommer att upprättas. Tre av ungdomarna, som är 15-16 år, omhändertas för störande av allmän ordning (Polislagen 13§) och en kille som är under femton år körs hem till vårdnashavare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen