Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 16 februari 07:53

16 februari 06:50, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

23.58 Göteborg, brand
Räddningstjänst, ambulans samt polis larmas till Mandolingatan då det ska brinna i en lägenhet. På plats kan man konstatera att det brinner på en balkong och räddningstjänsten kan snabbt släcka. Troligen har branden startat av en kvarglömd cigarett. Polisen skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Inga personskador.

01.25 Bengtsfors, grov misshandel
På Kinadalsvägen har en man i 30-årsåldern blivit skuren i ena armen. Det är en annan man som skurit honom med en avslagen glasflaska och sen försvunnit från platsen. Den skadade mannen förs i ambulans till sjukhus. Den misstänkte är ännu inte gripen men man vet vem det är. En anmälan om grov misshandel har upprättats.

03.48 Göteborg, brand
På Doktor Liborius gata har någon satt eld på två bilar. Räddningstjänsten släcker och polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen skadad och ingen gripen.

04.27 Vänersborg, rattfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel m.m.
På Tegelbruksvägen har en bilist kört in i en stolpe med en stulen bil. Föraren tas omhand av polisen och körs in för provtagning samt förhör. Polisen skriver rapport på rattfylleri, olovlig körning, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt vårdslöshet i trafik. Bilen bärgad.

05.33 Grästorp, brand
I Thamstorp åker räddningstjänsten på ett automatiskt brandlarm. Det visar sig brinna i en lägenhet och räddningstjänsten släcker branden. Man misstänker att branden är anlagd och en kvinna i 35-årsåldern grips på plats misstänkt för försök till mordbrand.

06.02 Mark, villabrand
I Lövelid utanför Hyssna brinner det i en villa. Villan ska enligt räddningstjänsten vara helt övertänd och kommer att brinna ner. Man försöker nu att rädda ett intilliggande garage. En person befann sig i villan när det började brinna men hen har tagit sig ut och ska vara oskadd. Eventuellt har branden startat i pannrummet.
07.50 Uppdatering Mannen som bor i villan är förd till sjukhus då han andats in rök. Polisen skriver en anmälan om mordbrand och spärrar av platsen när branden är släckt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen