Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 16 februari 08:51

16 februari 07:26, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 43 händelser. En person har gripits (se nedan) och fem personer har omhändertagits för berusning.

-

00:25 Polisen tog emot ett samtal gällande en hotfull person på ett boende i Gnosjö. En person skulle ha visat ett pistolliknande föremål och uttalat hot mot två personer. Flera polispatruller beordrades till platsen.

01:05 Polis var på plats och gick in på boendet för att söka efter den person som eventuellt var beväpnad.

02:02 Efter att ha pratat med de inblandade greps en man i 25-årsåldern misstänkt för grovt olaga hot och övergrepp i rättssak. En vapenreplika hittades i anslutning till den gripne mannen. Detta togs omhand av polis. Han anhölls under natten och ärendet leds av åklagare. Ingen person skadades i samband med händelsen.

-

03:30 Polisen kontaktades av ett vaktbolag efter att ett inbrottslarm utlösts i en livsmedelsbutik på Bergslagsvägen i Taberg. Gärningspersonerna ska ha brutit upp en dörr och tagit sig in i butiken där man tagit ett kassaskåp innehållande en okänd summa kontanter.

Vittnen har sett en större silverfärgad bil lämna platsen i riktning mot Månsarp med släckta lysen.

Polis har sökt efter bilen och gärningspersonerna men har inte lyckats gripa någon misstänkt.  Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna.


-

Under fredagseftermiddagen frihetsberövades och anhölls tre personer i Värnamo kommun. Ingen person har skadats. Med anledning av den pågående utredningen kan inga mer uppgifter lämnas i nuläget då det riskerar att påverka utredningen. Ärendet leds av åklagare.

UPPDATERING 08:50

Brottsrubriceringen på ärendet är grovt narkotikabrott. Tre personer är anhållna. Husrannsakningar har gjorts och fler kan bli aktuella. Med anledning av att utredningen är i ett tidigt skede kan inga mer detaljer kring ärendet lämnas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen