Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

17 februari 06:50, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

19.50 Strömstad, brand
På Oslovägen har en personbil/minibuss av okänd anledning börjat att brinna. Räddningstjänst till platsen och släcker branden. Polisen skriver en anmälan om brand utan misstanke om brott.

20.45 Tidaholm, brand i villa
I Nyholm har det av någon anledning börjat brinna i en villa. Villan blir helt övertänd och går inte att rädda. Då det är oklara omständigheter om hur branden startat skrivs en anmälan om mordbrand och platsen spärras av för en teknisk undersökning. Inga personskador.

01.46 Trollhättan, våld och hot mot tjänsteman
Stort bråk utanför Olearys på Kungsgatan och polis åker till platsen. Det är ett 50-tal personer som är stökiga på platsen och som börjar kasta sten mot ordningsvakter och polis. Inga personer skadas under tumultet. En man grips senare som misstänkt för våld och hot mot ordningsvakt. Ytterligare fyra personer omhändertas för ordningsstörning samt fylleri. Det kan komma att bli fler brottsrubriceringar i ärendet, eventuellt våldsamt upplopp.
08.00 En anmälan om våldsamt upplopp har upprättats och en av de omhändertagna är misstänkt.

02.11 Uddevalla, trafikolycka
På E6 norr om Torp har en bilist voltat och ligger mitt på vägen i norrgående riktning. Stopp i trafiken under bärgningsarbetet. Föraren, en man i 20-årsåldern, förs i ambulans till NÄL med okända skador.

04.26 Göteborg, bilbrand
I Bergsgårdsgärdet har någon satt eld på en bil. Inga personer kvar på platsen och ingen spridningsrisk till andra fordon. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. Ett par timmar senare brann ytterligare två bilar i närheten. Även där skrevs anmälningar om skadegörelse genom brand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen