Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 18 februari 02:02

17 februari 20:27, Övrigt, Malmö

Person gripen utanför Rättscentrum, Porslinsgatan.

Uppringare berättar om en person som uppträder mystiskt på platsen. Polispatrull skickas för kontroll och påträffar mannen som grips. Platsen spärras av i väntan på vidare utredning. Brottsrubriceringen är inledningsvis oklar.

Uppdatering: Vid kontroll av mannen anträffas något som ser ut som en mindre fyrverkeripjäs eller liknande. Objektet ska nu undersökas av Nationella bombskyddet.

Uppdatering 22:16: Avspärrningarna hävs.

Uppdatering   01:56: En 18 årig man har efter förhör blivit anhållen misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse efter beslut av åklagare. Brottsrubriceringen kan dock ändras då man gjort analys av den laddningen som mannen försökt antända.

I nuläget är bedömningen att det är någon form av pyroteknik.// Magnus Lefèvre, vakthavande befäl

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen