Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

18 februari 20:02, Rån väpnat, Uddevalla

En man uppger sig blivit utsatt för ett väpnat rån vid Hovhult.

Anmälaren uppger att han blivit rånad och misshandlad av sju yngre män i området kring Hovhult, troligen vid Melodivägen. En av gärningsmännen har visat upp ett pistolliknande föremål, det har dock aldrig avlossats.

Enligt anmälaren har han blivit nerslagen, utsatt för strypgrepp och sparkad på då han låg ner. Samtidigt har han hotats till livet. Gärningsmännen som beskriva vara ca 18 år hade uppdragna luvor, svara kläder, allt enligt anmälaren. Vapnet uppges vara svart till färgen.

Anmälaren har bl a blivit av med en plånbok och en ryggsäck, oklart vad de innehöll. Anmälaren har återfunnet ryggsäcken en bit från den plats där rånet ägt rum.

Kl 20.11: Polis har kontakt med anmälaren. Flera patruller kallas till platsen. Polisen söker i närområdet efter gärningsmännen. Anmälaren uppger själv att han bara är lindrigt skadad bl a smärta från nacken, ej behov av ambulans. Händelsen ägt rum utomhus.

En hundpatrull tillkallas för att göra sök i området. Ännu ingen gripen.

Kl 20.54: Insatsen avbryts, ingen gripen. Anmälan upprättas med rubricering väpnat rån.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen