Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

19 februari 13:40, Kontroll person/fordon, Norrköping

Polis tog sig in i bostad.

11.35 Polis larmades till en adress utanför Åby, Norrköping. Inringaren var orolig för en äldre man som bor där, som inte gick att få tag i.

11.57 Polis på plats.

12.24 Patrullen meddelade ledningscentralen att de hade tagit sig in i huset och att mannen låg på golvet, vid liv. Ambulans tillkallades. Polisen tog sig in genom att slå sönder en ruta, med stöd av paragraf 21 i polislagen: En polisman får bereda sig tillträde till ett hus, rum eller annat ställe, om det finns anledning anta att någon där har avlidit eller är medvetslös eller annars oförmögen att tillkalla hjälp.

13.14 Mannen, som är i 85-årsåldern, hade förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart för polisens presstjänst.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen