Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

20 februari 06:40, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen har hanterat 30 ärenden i Jönköpings län mellan kl 22 och 06. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. En person har gripits och tre personer har frihetsberövats.

23.49 En polispatrull stoppade en skåpbilsförare på E4 i höjd med Värnamo. Det visade sig att mannen som körde inte hade körkort, dessutom var fordonet avställt och det fanns en del brister på fordonet. Mannen, som är i 35-årsåldern, greps och fördes till arresten. Detta är inte en typ av brott som brukar föranleda gripande från polisens sida, men mannen är utländsk medborgare och saknar fast hemvist i Sverige. Därmed finns det en risk att han lämnar landet för att undgå straff, och det finns även en risk att han fortsätter att begå trafikbrott. Mannen anhölls under natten.

00.44 En väktare ringde polisen efter att ha kollat läget i ett parkeringshus på Smålandsgatan i Jönköping. Där fanns en bil med krossad bakruta. Polisen skrev en anmälan om stöld och försökte kontakta bilägaren.

01.27 En polispatrull stoppade en bilist för  kontroll på Regementsgatan i Jönköping. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänktes för drograttfylleri och togs med för provtagning.

03.34 Det kom larm om brand i en bostad på Granitgatan i Tranås. Räddningstjänsten kom dit och konstaterade att det var en mikrovågsugn som hade börjat brinna. Polis var också där. Det ska inte ha varit någon spridningsrisk, eller skada på fastigheten. Polisen misstänker inget brott.

05.42 Personal på en bensinstation på Österängsvägen i Jönköping tryckte på överfallslarmet. Det var flera personer i butiken som stökade. Polis kom dit. En man i 40-årsåldern fördes till polisstationen och tre andra män avvisades från platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen