Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

20 februari 23:39, Olaga hot, Mora

Grovt olaga hot mot polis

Polis kallas till Vinäs, Mora, med anledning utav att ett vittne iakttagit en man som hade, vad som uppfattades, som en större kniv i handen. I samband med att polispatrull skulle ta kontakt med mannen så uppvisade denne ett aggresivt beteende och drog kniven mot poliserna. Poliserna upplevde situationen som trängande och en polis avlossade ett varningsskott i syfte att få mannen att stanna samt släppa kniven. Mannen sprayades med OC-spray samtidigt som denne släppte kniven. Mannen grips av polis och ingen kom till skada. I och med att mannen upplevdes som påverkad kommer förhör med mannen genomföras efter att denne nyktrat till. Gripandet är anmält till åklagare. Mannen är född 87.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen